Srečanje z Botri

Četrtek, 16. 05. 2019 je pri nas minil v čarobnem vzdušju. Za nami je spet lep dogodek, srečanje z Botri. Naši otroci ter vsi zaposleni v MDMB, so temu dogodku namenili prav posebno pozornost. Ponosni smo na naše otroke, ko vidimo, da se z veseljem pripravljajo na takšne dogodke. Ure in ure pevskih vaj, več kot 5 generalk za plesne točke, vse to na lastno iniciativo. Vsi skupaj smo se zbrali na skupni proslavi, kjer nam je tudi ravnatelj MDMB, France Rogelj, namenil nekaj pozitivnih besed. Kasneje smo se skupaj z Botri odpravili po skupinah, kjer smo pripravili majhni piknik za vsako izmed skupin. Večer smo tako preživeli z mnogo dobre volje, otroškega smeha ter pecivih različnih okusov in oblik. Moramo pohvaliti tudi kuharice, gospodinje ter vse zaposlene, ki so poskrbeli, da je ta dan potekal tako, kot smo ga s skupnimi močmi načrtovali.

Posebna zahvala gre našim Botrom, ki se vedno znova udeležujejo naših skupnih srečanj. Letos obeležujemo 25 let Botrstva. Botrstvo v naši hiši je dobrodelna oblika pomoči vseh, ki so pripravljeni pomagati »našim« otrokom in mladostnikom v kakovosti njihovega odraščanja. Ne gre za pomoč družini, temveč pomoč točno določenemu otroku, ki ga Boter ob sklenitvi Botrstva tudi spozna. Imeti svojega Botra otrokom veliko pomeni. Prav tako spoznati ga. Ravno včeraj sem slišala enega izmed otrok, ki mi pove: “Veš, danes bom prvič spoznal svojega Botra. Malo sem nestrpen, a komaj čakam.” To so trenutki, ko se vsi skupaj zavedamo, da je Botrstvo izjemno pomembno. Otroku poleg pomoči naših vzgojiteljev in drugih zaposlenih, pomaga in olajša številne prepreke. Posebna zahvala pa seveda gre našim otrokom, ki se trudijo ter s tem razvijajo svojo lastno identiteto. In k temu, dragi moji, prispevamo vsi.

Želimo, da bi ljudje spoznali pravi pomen ljubezni, da bi vsi skupaj dojeli, da je potrebno le malo, da nekoga razveselimo in mu pomagamo. Verjamemo v spremembe ljudi in v njihovo v moč, da naredijo svet lepši. Verjamemo v posameznika, ki se bori zase, za druge ter svoje življenje.

Ljubljana, 17. 05. 2019

 

 

 

Kontaktirajte nas

Mencingerjeva 65, 1000 LJUBLJANA
+386 01 283 31 96 / 059 695 410
    Skip to content