Športno doživljajski vikend: kolesarjenje, pohodništvo in športne igre

S kolesi smo se odpravili iz Ljubljane do Čateža.

S skupino otrok smo se v petek, 1.6.2018 popoldan odpravili na športno-doživljajski vikend, ki je bil namenjen kolesarjenju in pohodništvu. Poleg tega pa smo nekaj časa preživeli na športnih površina, kjer smo igrali nogomet, odbojko na mivki in izvajali akrobacije na trampolinu.

Športno-doživljajske dejavnosti smo pričeli s kolesarjenjem od Mladinskega doma Malči Beličeve do železniške postaje Ljubljana, od koder smo se z vlakom prepeljali do Višnje Gore. Pot smo nato s kolesi nadaljevali skozi Ivančno Gorico, Radohovo vas, Šentlovrenc, Krtino, Malo Loko, Zagorico pri Čatežu, Dolenjo vas pri Čatežu in po 30 kilometrih prispeli do turistične kmetije Obolnar. Premagovanje vzponov otroke ni utrudilo. Po kolesarjenju in raztezanju so se zapodili na bližnje nogometno igrišče, kjer so pozno v večer igrali nogomet. Mukoma so pustili žogo in odšli na večerjo ter k počitku.

Naslednji dan smo se v dopoldanskem času odpravili na štiri urni pohod. Del poti smo prehodili po Levstikovi poti in se povzpeli na vrh Čateža, pot nadaljevali do romarske cerkve na Zaplazu in prehodili daljšo krožno učno pot po Zaplaških stezicah. Popoldanske in večerne dejavnosti so bile namenjene igranju nogometa, obojke na mivki in akrobacijam na trampolinu.

Zadnji dan, 3.6.2018 smo v jutranjem času odigrali nogometno tekmo, ob 11.00 pa pričeli s kolesarjenjem do železniške postaje v Višnji Gori, od koder je sledila vožnja z vlakom do Ljubljane. Dejavnosti smo zaključili s čiščenjem in pospravljanjem kolesarke opreme ter analizo športno-doživljajskega vikenda. Ugotovili smo, da je skupino zaznamovalo zmožnost sklepanja konsenzov, sodelovanje, učinkovita komunikacija in povezanost. Otroci so na koncu predlagali, da bi v naslednjem šolskem letu vožnjo z vlakom nadomestili s kolesarjenjem, in tako pot od Ljubljane do turistične kmetije Obolnar v celoti prekolesarili.

Kontaktirajte nas

Mencingerjeva 65, 1000 LJUBLJANA
+386 01 283 31 96 / 059 695 410
    Skip to content