Zimovanje

V ponedeljek, 27.2.2017 ob 9:30 smo se štirje vzgojitelji in štirinajst otrok odpravili na zimovanje na Ruško kočo na Arehu (mariborsko Pohorje).

Takoj po prihodu, smo pričeli z nameščanjem v sobe, kosilom in pripravo na smuko, ob 14:00 pa smo že bili na smučišču. Smuka je trajala do 16:00. Takoj za njo je sledila malica, po njej pozno popoldanski pohod po Pohorju, ki je trajal do večerje. Večer je bil popestren s predavanjem o alpinizmu v Himalaji. Po predavanju je sledila skupinska evalvacija, higiena pred spanjem in spanje.

Vsak naslednji dan smo od 9:00 do 12:00 in od 14:00 do 16:00 preživeli na smučišču. Prve dni so bili otroci razdeljeni v dve jakostni kategoriji in tri skupine – skupina začetnikov in dve skupini smučarjev. Do torka popoldan so vsi začetniki že znali smučati, drugi otroci pa so bolj ali manj napredovali, zato so nekateri od njih napredovali po skupinah. V torek in četrtek so bili otroci med smučanjem posneti, kar smo uporabili za analizo smučanja, kjer so lahko videli napredek in napake.

Zimovanje je svoj smučarski vrhunec doseglo v petek s smučarsko tekmo, kjer so otroci prvič začutili, kako je po beli strmini zapeljati med količki. Poleg smučanja so bile tekom celega tedna izvedene različne aktivnosti in delavnice: deskanje na snegu, ki sta se ga udeležila dva otroka, predstavitev FIS pravil, igra male sive celice na temo FIS pravil, likovni natečaj na temo smučanja in predavanje lovca o naravi in živalih. Prosti čas, ki ga je bilo malo, smo popestrili z družabnimi igrami. Teden je ob intenzivnem a prijetnem urniku aktivnosti hitro minil.

V petek, 3.3.2017 je v pozno popoldanskem času sledil odhod proti Mladinskem domu Malči Beličeve. Otroci so zimovanje zapustili polni vtisov, med potjo pa je večino časa tekel pogovor o tedenskih prigodah. Kljub strahu in vznemirjenju nekaterih ob prvem stiku s smučmi, bi vsi zimovanje podaljšali še za teden dni.

Kontaktirajte nas

Mencingerjeva 65, 1000 LJUBLJANA
+386 01 283 31 96 / 059 695 410
    Skip to content