Tabor Balaton (18.8. – 23.8.2022)

18.8.2022 smo se odpravili na Madžarsko. Pot pred nami je bila zelo dolga, zato smo naredili postanek na Ptuju. Tam smo začeli z raziskovanjem Madžarske tako da smo šli na njihovo sladico- kurtuše. Kurtuše nam je naredila gospa v super novi na Ptuju. Kurtoši izgledajo kot velike šamrole, le namaz in posip sta drugačna. Meni je najboljši pizza kurtoš . Okoli petih popoldne smo prispeli na Blatno jezero ali Balaton po njihovo. Blatno jezero je največje jezero v  vzhodni Evropi. Pravimo mu tudi Madžarsko morje. Obala je zelo lepa. Voda je zelo plitva do območja kjer lahko plavaš moraš hoditi vsaj dvesto metrov.

Drugi dan smo se odpravili v mesto Tihany in tam smo si ogledali majhno mestece, kjer so bile vse hiše pokrite s slamo. Po tem ogledu hiš smo se odpeljali na ostanke vulkana.

Tretji dan smo šli v Budimpešto. Žal nas je ujelo slabo vreme ampak vseeno smo si ogledali glavno mesto Madžarske. Presenečen  sem bil kako velika je  reka Donava, ki teče skozi mesto.  Spoznali smo prijatelje in z njimi smo igrali nogomet, čeprav oni niso poznali naših besed mi pa njihovih, smo vseeno odigrali lepo prijateljsko tekmo.

Četrti dan smo se zmenili da gremo v živalski vrt v Vespremu. Tam so me najbolj navdušile živali nosorog, pingvini in lenivec.

Peti dan smo se odpeljali v palačo Keszthely. V palači je bilo zelo veliko starega pohištva in drugih dragocenosti. Nato smo se ločili v  dve skupini: prva skupina se je odpravila v botanični vrt, druga skupina se je pa odpravila  gledati trofeje, ki jih je ustrelil grof, lastnik te palače.

Šesti dan smo  pospravili hišo kjer smo stanovali te dneve. Napoti nazaj smo  si še ogledali naravni rezervat nato pa se res odpravili proti Ljubljani. Prispeli smo šele proti večeru. Ko smo prispeli smo očistili še avtomobil in tako se je naše potovanje po Madžarski lepo zaključilo.

Klub temu da nisem nič razumel njihovega jezika sem vesel da sem zmogel potovanja v  tako drugačno državo.

Zapisal: Viktor R.

 

Kontaktirajte nas

Mencingerjeva 65, 1000 LJUBLJANA
+386 01 283 31 96 / 059 695 410
    Skip to content