Pohod na Blejsko kočo in Mrežce ter obisk Woop-a

S skupino otrok smo se v soboto, 17. 11. 2018 zgodaj zjutraj z avtomobili zapeljali do Pokljuke, odkoder smo se odpravili na pohod na Blejsko kočo (1630 višinskih metrov) in Mrežce (1965 višinskih metrov). Pohodu se je priključila tudi deklica iz druge skupine, ki je sama izrazila željo po udeležbi na pohodu. Blejska koča se nahaja ob robu planine Lipanca, kjer se razprostira razgled na Pokljuške gozdove in vrhova Mrežce ter Lipanski vrh, ki obdajata omenjeno planino. Pohod so otroci, kljub predvidenem naporu, z navdušenjem pričakovali, saj smo jih pred pohodom seznanili, da bodo na poti videli Triglavski dom na Kredarici in Triglav. Na pohodu nas je spremljalo sončno in vetrovno vreme z nizkimi temperaturami, ki so bile pod lediščem. Kljub nizkim temperaturam nas je na poti do vrha Mrežce grela hoja in topel čaj, ki smo ga spili ob postanku v Blejski koči. Tik pod vrhom Mrežce smo naredili krajši postanek na mestu, kjer se vidi Triglav in pot nadaljevali do rahlo zasneženega vrha. Po nekaj fotografijah in malici smo zaradi mrazu in vetra hitro nadaljevali pohod po isti poti v dolino, vmes pa smo se ustavili še na kosilu v Blejski koči. V Mladinski dom Malči Beličeve smo prišli v pozno popoldanskih urah. Do večera smo s skupino naredili še nekaj voščilnic, izmenjevali vtise s pohoda, pisali dnevnik in brali knjige.

V jutranjem času naslednjega dne smo se odpravili v Woop – trampolin park, kjer smo izvedli 90 minut vodene vadbe na malih in velikih prožnih ponjavah pod vodstvom gimnastične učiteljice. Otroci so se na vadbi naučili salto v smeri naprej in nazaj z doskokom v jamo s penami, lovili ravnotežje pri hoji po napeti vrvi, premagati pa so morali tudi strah pri skoku iz približno 4 metrov visokega zidu in doskoku na posebno napihljivo blazino. Najbolj pa jih je utrudilo igranje igre Med dvema ognjema na več malih prožnih ponjavah. Popoldan so otroci preživeli pod vtisi Woop-a, najbolj ponosni pa so bili na naučeno salto v smeri nazaj in premagan strah pri skoku z višine. Dan smo zaključili z ogledom košarkarske tekme državnega prvenstva med Olimpijo in Rogaško Slatino.

Športno-doživljajske dejavnosti smo izvedli v sodelovanju s Strokovnim centrom za obravnavo otrok in mladostnikov s ČVM.

Kontaktirajte nas

Mencingerjeva 65, 1000 LJUBLJANA
+386 01 283 31 96 / 059 695 410
    Skip to content