JADRANJE – MIRNO MORJE 2019

Priprave na jadranje v sklopu mednarodnega projekta Mirno morje so se začele veliko pred odhodom na dejavnosti, zajemale niso le udeležencev, ampak slehernega delavca v Mladinskem domu Malči Beličeve (MDMB). Čeprav se športno-doživljajskih dejavnosti v okviru jadranja Mirno morje vsako leto udeležita dve skupini iz MDMB, se je to leto, v okviru projekta EU in intenzivne športno-doživljajske skupine MDMB, jadranja udeležila še tretja skupina otrok in vzgojiteljev.

Skupine so se v soboto, 14. 9. 2019, v jutranjih urah, skupaj s skiperji Miranom, Dušanom in Janezom odpravili na pot proti marini v Kašteli pri Splitu. Po dolgi vožnji in dveh postankih so pozno popoldan prispeli v marino, kjer so najprej prevzeli barke.

Vsak naslednji dan, vse do odhoda, so se zbujali ob 6.30 in ob 7.00 odšli na jutranji tek, ki je trajal približno uro. Dneve so nato nadaljevali s skupinskim sestankom, kjer so dogovorili potek dneva in določili dnevne naloge. Večerna srečanja so bila namenjana branju knjig, pisanju dnevnika, izmenjavi izkušenj in analizi dogodkov dneva. Dopoldneve in popoldneve so izkoristili za jadranje, kopanje in skupinske dejavnosti, ki so jih organizirali sami, ali pa so se jih udeležili v marinah Rogoznica, Trogir in Kaštela, kjer so za organizacijo dejavnosti – skupni piknik na plaži, risanje zastave, skupinsko sestavljanje stolpa s pomočjo vrvic, delavnica prve pomoči, vožnja z invalidskimi vozički, igra Iskanje skritega prijatelja idr. – poskrbeli glavni organizatorji. Uradno se je projekt Mirno morje zaključil v četrtek, 19. 9. 2019 dopoldan s hkratnim izplutjem 110 jadrnic in eno urno vožnjo v krogu po splitskem zalivu.

Zadnja dva dni – četrtek (popoldan) in petek, do sobotnega odhoda, so bili zaradi močne burje privezani v marini v Kašteli. Čas so namenili ogledu okoliških naselij, družabnim igram, kopanju in pospravljanju jadrnice ter pripravam na odhod. V soboto, 21. 9. 2019 so s projektom, v pozno popoldanskih urah, prijetno utrujeni od intenzivnega sobivanja na malem prostoru in polni novih izkušenj, zaključili.

Kontaktirajte nas

Mencingerjeva 65, 1000 LJUBLJANA
+386 01 283 31 96 / 059 695 410
    Skip to content