Impro liga v mladinskem domu – 25.11.2014

Impro liga je vseslovensko tekmovanje v improvizacijskem gledališču – obiskali so tudi nas. Ob kvalitetni improvizaciji različnih gledaliških iger so otroci, mladostniki in pedagogi neizmerno uživali. Otroci in mladostniki so lahko spoznali, kako lahko svojo energijo usmerijo v pozitivno aktivnost.

Impro liga je vseslovensko tekmovanje v improvizacijskem gledališču, ki poteka skoraj vsako nedeljo v Španskih borcih. Na vsaki tekmi se med sabo spopadeta dve ekipi, ki skušata v kratkih prizorih prepričati publiko, da so oni najbolj smešni. Vsako tekmo dobimo enega zmagovalca in na koncu sezone dobimo prvaka Impro lige!

Improvizacija pa ni samo tekmovanje. Gre tudi za ustvarjanje gledališke predstav, ki jo improvizatorji ustvarijo s predlogi, ki jim jih da publika. Igralci na odru namreč nimajo scenarija imajo pa določene omejitve za prizor (npr.: vsi govorijo samo v rimah, na prizor vpliva 10 čustev, ki jih igralci določijo pred predstavo, vsi se gibajo v počasnem posnetku, film mora biti odigran kot znanstveno fantastična telenovela…).

Da bi bilo vse skupaj še bolj zanimivo pa improvizatorji nimajo ne režiserja, ne kostumov in ne rekvizitov zato morajo namesto vsega uporabljati pantomimo… razen namesto režiserja, njega sploh ne uporabljajo.

Skratka gre za zmes komedije, gledališča in športnega tekmovanja, ki je že začelo pohod v vsako slovensko mesto, kjer nasmeji in navduši še tako zadržano publiko.

Kontaktirajte nas

Mencingerjeva 65, 1000 LJUBLJANA
+386 01 283 31 96 / 059 695 410
    Skip to content