Predsednik Pahor z otroki pekel božično pecivo

Predsednik države Borut Pahor je že šesto leto zapored z varovanci Varstveno-delovnega centra Ljubljana v Dragi in otroki Mladinskega doma Malči Beličeve pekel božično pecivo.

Božično pecivo je bilo nato dostavljeno na več različnih naslovov po vsej Sloveniji, v zavode, mladinske domove, krizne centre za mlade in za otroke v azilnem domu v Ljubljani. Predsednik republike je tako tudi letos nadaljeval s tradicijo peke božičnih piškotov pod geslom “Otroci za otroke”, ki jo je pričel skupaj z otroki Mladinskega doma Malči Beličeve Ljubljana leta 2013.

V letošnjem letu se je peke piškotov udeležilo tudi šest otok iz Mladinskega doma Mači Beličeve Ljubljana. Spremljala sta jih dva vzgojitelja, pridružila pa sta jim je tudi France Rogelj, ravnatelj Mladinskega doma Malči Beličeve in bivša ravnateljica Olga Rupnik Krže. Vzdušje je bilo res enkratno, saj so se vsi udeleženci potrudili pri pripravi in peki piškotov. Bilo je tudi veliko zabave. Otroci in odrasli VDC Ljubljana CUDV Draga so pripravili zanimiv kulturni program. Otroke je zabaval tudi čarodej Magic Aleksander. Naša Kristina je povedala, da se je imela res lepo, navdušenja pa ni skrival nihče.

BORUT PAHOR, predsednik RS: “Naredimo piškote, ki se jih zvečer razveselijo otroci, ki jih sicer ne bi dobili, tako da je to povezano z dobrodelnostjo in s prijetnim druženjem s prijatelji, in je zelo lepo.”

Še največ o razpoloženju povedo fotografije različnih avtorjev.

Ljubljana, 4. 1. 2019

Kontaktirajte nas

Mencingerjeva 65, 1000 LJUBLJANA
+386 01 283 31 96 / 059 695 410
    Skip to content