Dogodek “ONE-TEAM”

Mladinski dom Malči Beličeve v Ljubljani so v avgustu 2022 obiskali zvezdniki Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija in predstavniki Gorenjske banke, nosilca projekta One Team – družbene odgovornosti za pomoč družinam in marginaliziranim družbenim skupinam. V okviru tega mednarodnega projekta so fantje in dekleta v oskrbi mladinskega doma uživali v športnem dnevu. Po merjenju spretnosti na košarkarskem igrišču so varovanci mladinskega doma prejeli košarkarske žoge, simbolna darila, s katerimi ustvarjalci projekta One Team želijo uresničevati spremembe v lokalni skupnosti in mladostnike usmerjati na pot kreativnosti, odločnosti in predanosti. Gorenjska banka s sodelovanjem v projektu One Team nadalje razvija svoj program družbene odgovornosti, ki se bo jeseni še razvijal s treningi priljubljenih ekipnih športov in aktivnostmi za mlade, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij.

Projekt One Team je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige. Namen projekta je preko košarke udejanjati spremembe v lokalnih skupnostih. Od zagona pobude leta 2012 je projekt povezal že več kot 19.000 udeležencev iz celotne Evrope. Tudi v sezoni 2022/23 KK Cedevita Olimpija v okviru projekta One Team sodeluje z Mladinskim domom Malči Beličeve.

Ravnatelj Mladinskega doma France Rogelj se je košarkarskim zvezdnikom, vodstvu KK Cedevita Olimpija in predstavnikom Gorenjske banke zahvalil za izvedbo delavnic za njihove varovance, težko pričakovani športni obisk in donacijo košarkarskih žog. Prijetno druženje s športnimi idoli mladostnikom vliva zaupanje v življenje in priložnosti, ki jih prinaša športno udejstvovanje.

Direktor KK Cedevita Olimpija Davor Užbinec je ob vnovičnem srečanju z otroci z Mladinskega doma Malči Beličeve strnil svoje misli: »Pri Cedeviti Olimpiji vedno s ponosom sodelujemo pri družbeno-odgovornih projektih. Veseli smo, da smo pri evroligaškem projektu One Team našli partnerja v Gorenjski Banki, verjamem, da bo donacija v obliki košarkarskih žog pomagala pri risanju nasmehov na obraz varovancem mladinskega doma, vse pa seveda vabimo, da se nam pridružijo na naših domačih tekmah v prihodnji sezoni.«.

Mojca Osolnik Videmšek, članica uprave Gorenjske banke, se je Mladinskemu domu Malči Beličeve ter igralcem in vodstvu KK Cedevita Olimpija zahvalila za topel sprejem in prijetno druženje z mladostniki. »V Gorenjski banki smo izjemno ponosni na sodelovanje v mednarodnem projektu One Team. Naši športniki so dekletom in fantom pokazali majhen del priložnosti, ki jih prinaša zaupanje v naše talente in iskreno prijateljstvo.«

 

Vzgojitelj: Dejan 

Ljubljana, 15. 9. 2022 

Kontaktirajte nas

Mencingerjeva 65, 1000 LJUBLJANA
+386 01 283 31 96 / 059 695 410
    Skip to content