Digital Media: the classroom of the future 13.6.-18.6.2022., Valencia, Španija

Izobraževanja v Valencii so se udeležili zaposleni v vzgoji in izobraževanju iz 7 držav (Francija, Poljska, Finska, Bolgarija, Nemčija, Avstrija, Slovenija). Med njimi sva bili tudi vzgojiteljici iz Mladinskega doma Malči Beličeve, ki sva se izobraževanja udeležili v okviru projekta Erasmus+ »Širimo obzorja«.  Spoznali smo različna spletna orodja, ki jih lahko uporabimo pri delu z otroki in mladostniki ter pobližje spoznali vrste socialnih omrežij in kako delujejo. Del izobraževanja smo namenili tudi prednostnim in pastem družabnih omrežij.

Vsebine so bile predstavljene na zanimiv, dinamičen in interaktiven način. Veliko je bilo praktičnega dela. Udeleženci smo se povezovali v male, naključne skupine in preizkušali različna spletna orodja. Večina udeležencev je bilo učiteljev, zato je bilo izobraževanje prilagojeno njim, kako podati učno snov, vendar sva tudi midve našli uporabno vrednost v naučenih vsebinah.

V času, ko ni bilo predavanj,  smo udeleženci skupaj raziskovali mesto in si izmenjevali delovne izkušnje ter primerjali sisteme vzgoje in izobraževanja v naših državah in primerjali kulture naših držav.

Veseliva se, da bova pridobljeno znanje in izkušnje delili s sodelavci ter otroci in mladostniki v našem zavodu.

Vzgojiteljici: Leja in Sara

Kontaktirajte nas

Mencingerjeva 65, 1000 LJUBLJANA
+386 01 283 31 96 / 059 695 410
    Skip to content